Maria Smeets

Sinds 2016 werk ik als vitaliteitscoach. Het is een geweldig beroep, waarin je er vaak getuige van kunt zijn dat mensen opbloeien na soms jaren met gezondheidsklachten te hebben geworsteld.

Oorspronkelijk kom ik uit de audiovisuele wereld waar ik werkte als filmmaker en cameravrouw. Mijn jarenlange belangstelling voor gezondheid werd verder gestimuleerd toen ik zelf werd geconfronteerd met gezondheidsproblemen, waaronder reumatische gewrichtsklachten. Ik merkte dat ik me door mijn levensstijl aan te passen van de klachten kon verlossen.

Het uitgangspunt van mijn werk als vitaliteitscoach is om samen op onderzoek uit te gaan naar wat het lichaam nodig heeft. Het menselijk herstelvermogen is groot. Samen ontdekken we wat het lichaam uit balans brengt, en hoe dat herstelvermogen beter kan worden aangesproken. Meestal is aandacht nodig voor zowel gezonde voeding, beweging en ontspanning, lichaamsfuncties zoals hormonale processen als de mentale weerbaarheid. Mijn ervaring is dat als in samenhang aan deze factoren wordt gewerkt, de beste resultaten worden behaald.

Ik bied zowel individuele- als groepscoaching aan. Daarbij werk ik soms met psychologische hulpmiddelen zoals het personagram, NLP, time management, ontspannings- en visualisatieoefeningen.

Opleiding

  • Vernieuwend Coachen – Sonnevelt Opleidingen, sept. 2014 – juni  2015
  • Trainer Hormoonfactor – Sonnevelt Opleidingen, sept. 2015 – febr. 2016
  • Stresscounseling – Sonnevelt Opleidingen, febr. 2016 – jan 2017
  • Big Move Begeleider – GGZ Amsterdam, jan. 2016
  • Vitaliteitscoach – Sonnevelt Opleidingen, sept. 2014 – jan. 2017
  • Psychosociale Basiskennis – Con Amore Opleidingen (HBO Niveau), sept. 2017 – juni 2018
  • Advanced retreat – Encephalon, maart 2019

Contactgegevens