Weet u wat uw medewerkers echt nodig hebben om vitaal te zijn en blijven?

Vital Guide helpt mensen in organisaties met het verbeteren van hun vitaliteit. Daardoor werken ze met meer plezier, verzuimen ze minder en zijn ze productiever.

 

Samen op weg naar meer vitaliteit

1. Werknemers coachen naar een gezondere levensstijl

De integrale aanpak is gericht op gezondheid in de brede zin van de mens en zijn omgeving. Gekeken wordt naar de fysieke, mentale en emotionele gezondheid en de onderlinge verbondenheid daartussen. Daarbij staat bewegen, gezonde voeding en stressmanagment centraal. Het doel is je lekkerder te voelen, je veerkracht te vergroten en je te inspireren en motiveren bij je persoonlijke drijfveren en leerdoelen.

Het coachingstraject is toegankelijk voor alle doelgroepen en lagen in organisaties. Het traject bestaat uit 4 tot 8 contacturen. De theorie wordt direct gekoppeld aan de praktijk, met veel praktische oefeningen en tips. Hierdoor gaat elke deelnemer direct aan de slag met verbeteringen in zijn levensstijl.

2. Workshop Vitaliteit, gezondheid, sport en zelfmanagement

Inspiratie opdoen; waardevolle informatie krijgen en actief bezig zijn; de workshop is geschikt om op een laagdrempelige manier een onderwerp aan de orde te stellen dat te maken heeft met vitaliteit. Vitale mensen maken vitale bedrijven.

De workshop is vraaggericht en kan afhankelijk van de behoefte 1 of 2 uur in beslag nemen. Thema’s zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe leer ik meer ontspannen? Wetenschappelijke theorie die we ter plekke met oefeningen gaan uitproberen.
  • Wat zijn 10 gouden tips en oefeningen om flink je gezondheid te boosten?
  • Zelfmanagement en/of timemanagement.

De workshop inspireert en informeert werknemers om weer meer regie te nemen over hun eigen gezondheid.

 

3. Verbetering catering in de bedrijfskantine

Aan de hand van de menukaart kan advies worden gegeven over welke producten beter wel en niet aangeboden kunnen worden. Met natuurlijk smaakvolle suggesties voor een gezondere kaart.