De hormoonfactoraanpak

De hormoonfactoraanpak is een programma ontwikkeld door ir. Ralph Moorman en is gericht op het in balans brengen van je hormonen.

 

Hormonale klachten

Vaak heb je zelf niet in de gaten dat bepaalde klachten worden veroorzaakt door een hormonale disbalans. Je hebt gewoon last van bepaalde klachten en legt de link niet met hormonen. Maar hormonen bepalen veel lichaamsprocessen, bijvoorbeeld of je bloeddruk hoog is of juist laag, of je erg stressgevoelig bent of juist niet, of je een langzame of snelle stofwisseling hebt. Of je je positief voelt, of down. Maar ook bijvoorbeeld of je gevoelig bent voor ontstekingen, of dat je lichaam ontstekingen onderdrukt. Of je vet aanzet of juist makkelijk verbrandt etc.

Een hormonale disbalans kan bijvoorbeeld ontstaan door bepaalde voeding die je niet goed kunt verwerken, door lijnpogingen, door stress.

De principes van de hormoonfactor-aanpak zijn erop gericht je hormonen weer in balans te brengen. Wat de aanpak zo sterk maakt, is de aandacht voor de 3 pijlers die belangrijk zijn voor je gezondheid namelijk gezonde voeding, training en stressbeperking. Als je alleen aan één van deze pijlers werkt, zal het resultaat uitblijven. Je kunt nog zo goed aan de slag gaan met training, maar als je geen gezonde voeding tot je neemt en niet voldoende aandacht hebt voor rust en ontspanning, zullen de resultaten uitblijven. Het gebrek aan resultaten zorgt voor frustratie, waardoor je vaak weer hervalt in je oude patroon.

 

Aan de slag

Met een uitgebreide anamnese wordt er gekeken waar de hormonale disbalansen zich bevinden. De analyse wordt tijdens een persoonlijk gesprek doorgenomen en daarna wordt een persoonlijk behandelplan samengesteld met advies op het gebied van voeding, beweging en stressmanagement. Zeker met voeding is altijd weer opvallend hoeveel snelle winst er nog te behalen is.

Het hormoonfactor-programma is geen dieet maar een manier van leven. Geen crashdieet, geen honger lijden, geen calorieën tellen. Het programma is er op gericht om je huidige levensstijl aan te passen naar een vitale levensstijl. Als gediplomeerd Trainer Hormoonfactor help ik je op weg.

 

Meer informatie over het Hormoonbalansprogramma? Download hier

Informatie specifiek over afvallen met de hormoonfactor-aanpak? Download hier

Principes

♦ Gebruik gezonde onbewerkte voeding

♦ Vermijd kunstmatige toevoegingen

♦ Beperk inname van zuivel en gluten

♦ Boost je hormonen met de juiste training

♦ Zorg voor voldoende ontspanning en slaap

♦ Leer beter omgaan met stress